Wednesday, 1 February 2017

GK QUESTIONS ASKED IN RRB PO EXAM



GA Questions asked in RRB PO Mains 2016
1. When is NRI Day is celebrated ? 
Answer: 09th January
2. Who is the president of SOUTH AFRICA? 
Answer: Jacob Zuma
3. Fidel Castro belongs to which field?
Answer: Former Prime Minister of Cuba
4. India defeated which country in Kabbadi World Cup?
Answer: Iran
5.What is the theme of APEC Summit 2016?
Answer: Quality Growth and Human Development
6. Who won the Jnanpith Award 2016?
Answer: Raghuveer Chaudhary
7. In which state Periyar Tiger Reserve is situated ?
Answer: Kerala
8. Who has introduced UPI ?
Answer: NPCI
9. Oliver Hart and Bengt Holmstrom won the Nobel prize in Economics for-
Answer: their contributions to contract theory"
10. What is the currency of JAMBIA?
Answer: Kwacha
11. what is the capital of Lithuania?
Answer: Vilnius
12. Who is the author of the book 'Cause of Wealth'?
Answer: Adam Smith
13.Who has been awarded the 'Dada Saheb Phalke' 2016 Award?
Answer: Manoj Kumar
14. How many bands of tax rates have been fixed at GST
Answer: Four
15. Who is currently the Minister of Statistics and Programme Implementation in the Government of India?
Answer: D. V. Sadananda Gowda
16. Which country has topped the Ease of Doing Business rankings in 2016?
Answer: Singapore
17. How much amount for DeenDayal Upadhyaya Gram Jyoti Yojana (DDUGJY)?
Answer: 76,000 crore
18. Which country will host the Games in 2018?
Answer: Indonesia
19. PV Sindhu beat Chinese Sun Yu to win the _______Super Series badminton championship.
Answer: China Open
20. The Nobel Prize in Literature 2016?
Answer: Bob Dylan.
21. With the Wimbledon win, Serena Williams has now won 22 Grand Slam titles, a record equal to---
Answer: Steffi Graf
22. Airtel Payments Bank has rolled out its pilot in which state?
Answer: Rajasthan
23. The government of India passed controversial legislation that requires large companies to spend at least --------- of their profits every year on corporate social responsibility (CSR).
Answer: 2 per cent
24. The Walt Disney World Resort celebrated its ------- anniversary.
Answer: 45th
25. Who is the present President of Israel
Answer: Reuven Rivlin
26. What is the Repo Rate after the fourth Bi- Monthly Monetary Pilicy?
Answer: 6.25 Per Cent
27. The Pushkar Fair or locally Pushkar ka Mela is an annual five-day camel and livestock fair held in the town of Pushkar in the state of __________
Answer: Rajasthan
28. No 1 ATP Ranking after US Open?
Answer: Andy Murray
29. Tianhe-2, a supercomputer developed by Which country's National University of Defense Technology, retains its position as the world's No. 1 system with a performance?
Answer: China
30. The world's most famous mouse (Mickey Mouse ) is celebrating his?
Answer: 88th birthday
31. Union Cabinet approves Shyama Prasad Mukherji Rurban Mission to drive economic, social and infrastructure development in rural areas. The mission aims to create _____ such Rurban growth clusters over the next 3 years, across the country.
Answer: 300

No comments:

Post a Comment

Disqus for telugubankerschoice-1